Toetsing constructieve betrouwbaarheid van bestaande gegolfd stalen duikers

Gegolfd stalen duikers en tunnels worden al vanaf de jaren vijftig toegepast en meestal verkocht onder de naam ARMCO.  Vanuit het bouwbesluit wordt de beheerder een adequaat beheer en onderhoud opgelegd. Het wordt daarom steeds actueler om de staat van deze kunstwerken in kaart te brengen en resterende levensduur te bepalen.

Om aan deze vraag te voldoen, is het noodzakelijk kennis te hebben van soorten kunstwerken die worden beheerd. Viacon BCT kan haar kennis en ervaring van gegolfd stalen ARMCO-duikers inzetten om inspecties en adviezen te verlenen over de staat van bestaande ARMCO MultiPlate en SPIROsol duikers.

Viacon BCT heeft een methode ontwikkeld waar de faalmechanismen zijn bepaald. Aan de hand van de inspectie en een herberekening op basis van een opgegeven verkeersbelasting kan een uitspraak worden gedaan over de staat van het “ARMCO”- kunstwerk.

U heeft een gegolfd stalen tunnel of duiker in beheer en u wilt de staat waarin de tunnel verkeerd, laten bepalen? Neem dan contact met ons op.